Як приготувати стейк на сковороді зі свинини

Нагрійте гриль (також підійде пательня гриль) до температури 230-250 градусів, покладіть на нього стейк та обсмажуйте з кожного боку 2-3 хвилини до золотистої скоринки. Потім варто зменшити температуру та смажити ще 5 хвилин з кожного боку до готовності.

Вона повинна дуже сильно розжаритися. Викладіть м'ясо на пательню і обсмажте з обох боків, періодично перевертаючи. М'ясо має добре засмажитись до золотистої скоринки. Обсмажений шматок м'яса відправте в розігріту духовку на 5-10 хвилин до повного приготування.

Час приготування: стейк завтовшки приблизно 3 см обсмажують з кожного боку по 4-5 хвилин. Якщо у вас шматки м'яса іншого розміру, то на кожен сантиметр додавайте або зменшуйте по одній хвилині.

На добре розігріту сковороду-гриль або на решітку над вугіллям кладемо підготовлені шматочки. Не метушіться, важливо «замкнути» м'ясо, створити скоринку, яка не дозволить витікати сокам. Смажити по 2–3 хвилини з кожного боку. Потрібно часто перевертати стейк.

Змішайте оцет, оливкову олію та розмарин у герметичному пакеті (із зіп-застібкою). Покладіть стейк всередину та закрийте пакет. Залиште у холодильнику на ніч. Важливо: переверніть стейк всередині пакета хоча б декілька разів за час маринування, аби маринад краще просочився.

Час маринування: від 4 до 10 годин у холодильнику. Після завершення маринування стейк слід готувати за правилами приготування, зазначеним вище. І не забудьте його нагріти до кімнатної температури.