Як правильно їсти хамсу?

Хамсу солону прийнято подавати в охолодженому вигляді разом з овочевим гарніром, наприклад, запеченою або відвареною картоплею. Хамсу солону можна, можливо є разом із кісточками, які є головними джерелами фосфору та кальцію в продукті.

Незважаючи на свій розмір, хамса є багатим джерелом живильних елементів. Хамса солона містить у своєму складі вітаміни: рибофлавін, бета-каротин, тіамін, PP та хімічні елементи: нікель, кальцій, кобальт, натрій, молібден, фосфор, фтор, калій, хром, хлор, марганець, залізо, йод, сірка, мідь, цинк.

У Новоросійську почали продавати хамсу: як відрізнити свіжу рибу від минулорічної?

  1. Свіжа хамса має виражено сталевий колір, риба блискуча, глянсова. Торішня хамса тьмяна, часто …
  2. У свіжою риби очі чорні, з рожевим обрамленням. У несвіжої риби очі білі із матовим відтінком. …
  3. Свіжа риба має свіжий смак,

22 Oct 2015