Що роблять із лопуха звичайного

Лопух застосовують для приготування салатів, вінегретів, борщів, супів. Коріння вживають у печеному, смаженому (попередньо відваривши у підсоленій воді), сирому вигляді як замінник картоплі, роблять їх борошно й у поєднанні з пшеничною чи житній смажать із неї коржики.4 сент. 2021 р.

Що можна зробити із лопуха?

Лопух дуже популярний в японській кухні, де його спеціально вирощують фермери, щоб використовувати в їжу весняні пагони, соковиті черешки листя і, звичайно, коріння. Їх додають у салати, готують з ними смачні та вітамінні страви.. Також сортові лопухи з кулінарною метою вирощують на території США, Франції та Китаї.

Який Лопух лікувальний?

Коріння лопуха (реп'яха) мають широкий спектр терапевтичних і лікувальних властивостей. Вони очищають кров, відновлюють роботу шлунка, полегшують стан при цингу, діабеті та проказі. Настої з реп'яха можна вживати для лікування застуди, фарингіту, тонзиліту, кору. Збережена копія