Навіщо використовують виноград?

Виноград їдять свіжим або сушать, перетворюючи його на родзинки (сушені насіннєві ягоди) винограду) або в кишмиш та коринку (сушені безнасінні ягоди) винограду). Виноград використовується у виробництві вина. Також з винограду готують компоти, соки, маринади і таке інше. Використовують у декоративних цілях.

Виноград є відмінним джерелом фітонутрієнтів, в основному фенолів та поліфенолів, і містить вітаміни K, A, C та B6. Також ягоди винограду багаті на тіамін, рибофлавін, ніацин і фолат, містять мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, фосфор і натрій).

Їх вирощують для приготування вина, соків та ін. Головна відмінна риса таких сортів – високий відсоток соку в ягоді (75-85% від її загальної маси). Грона та ягоди невеликі, у більшості технічних сортів досить висока врожайність; безнасінні сорти.

Виноград містить низку мінеральних речовин, необхідні підтримки мінеральної щільності кісток: фосфор, кальцій, магній, вітамін K, калій. Дані мінерали нормалізують обмін речовин, запобігаючи ранньому розвитку остеопорозу.