Як ловлять гігантських кальмарів?

У промислових масштабах кальмара ловлять практично лише вночі, на світ, застосовуючи вертикальні яруси та автоматичні ярусові вибіркові машинки. На борту судна встановлено апарат з електродвигуном, двома ексцентричними формами барабанами і двома висунутими на кронштейнах за борт роликами.

Ловлять їх із човна; блешню з великою кількістю гачків прив'язують до міцної і тонкої волосіні завдовжки десять-п'ятнадцять метрів, прикріпленої до короткого і гнучкого вудлища. Але варто кальмарів виманити з глибини моря, використовуючи для цього підводне та надводне світло, як на глибині одного метра їх можна ловити рогаткою.

Також якщо ви вирішили ловити кальмарів саме вночі, то електричне світло у вигляді бортового прожектора – обов'язкова умова для успішної риболовлі. Можна використовувати при лові вночі і «ліхтарик» у монтажі, але він ефективний переважно на глибині від 10 і більше метрів.

На території Росії лов кальмара доступна на Далекому Сході. Основним способом лову молюсків є риболовля з використанням різних спеціалізованих оснасток способом, схожим з вертикальним джиггінгом. Крім того, використовують швидкі горизонтальні та вертикальні проводки.