Навіщо потрібно блюдце з чашкою?

Блюдце використовують для того, щоб пролита з чашки рідина нікуди не проливалася, а залишалася на ньому. Також з блюдець іноді п'ють гарячі напої, в основному чай з шоколадкою, що швидше остигає за рахунок збільшення площі випаровування.

дце – тарілочка з піднятими краями, на яку ставлять чашку або склянку. Блюдце використовують для того, щоб пролита з чашки рідина нікуди не лилася, а залишалася на ньому. Так само з блюдець іноді п'ють гарячі напої, переважно чай, оскільки у ньому вони швидше остигають.

Чай належить пити з блюдця — ця традиція походить саме від купців, дворяни такий спосіб вважали моветоном. Спочатку в чашці окропом розбавляли заварку – так, щоб дна не було видно: слабкий чай пити було прийнято. Потім напій маленькими порціями переливали в блюдце.