Які боби можна пророщувати?

Яке насіння можна пророщувати Ось список рослин, що використовуються в їжу у вигляді проростків: Зернобобові/бобові: люцерна, конюшина, пажитник, сочевиця, горох, нут, маш і соєві боби. Злакові: овес, пшениця, кукурудза, рис, ячмінь і жито; Круп’яні: кіноа, амарант і гречка.

Варто тільки зазначити, що найкраще для вживання в їжу пророщувати особливий сорт квасолі – маш (квасоля золотиста), який зараз продається чи не в кожному супермаркеті або на ринку. Маленькі зелені боби дуже поживні, смачні і, безсумнівно, корисні!

Для пророщування можна взяти майже будь-яке насіння, залежно від ваших смакових уподобань: броколі, овес, ячмінь, кінзу, гірчицю, крес-салат, пшеницю, редиску, сочевицю тощо. Єдине, не можна пророщувати квасолю – у ній є отруйні речовини.