Яка температура потрібна для випікання бісквіта?

За якої температури випікати бісквіт ? Якщо випікати традиційним способом у духовці, то для товстого бісквіта це 180 °С, для тонкого – 200 °С.

Оптимальна температура випічки бісквіта – 160-180 градусів. При температурі нижче 150 градусів бісквіт можна не допекти або пропекти нерівномірно, а при занадто високій температурі на бісквіті може утворитися рум’яна скоринка, але внутрішня частина залишиться сируватою.

Духовку для бісквіта обов’язково потрібно попередньо розігріти до 200-220°С залежно від рецепта. Перші 10-15 хвилин не рекомендується відривати дверцята духовки, інакше тісто осяде. Спочатку бісквіт потрібно випікати при більш високій температурі, а потім зменшити її на 30-40°С.