Яка на смак моті?

Моті (яп. 餅) – японський вид рисового тіста. Моті робиться з потовченого на пасту клейкого рису, особливого відомого віддавна сорту мотігоме, який за тривалого товчіння і змочування набуває солодкого смаку.

Моті – це традиційні японські ласощі, які раніше були лише ритуальною та святковою їжею, зокрема на Новий рік, а згодом стали й повсякденними. Таро – це азіатська “картопля”, на смак він як солодка ваніль, дуже схоже на картоплю.

Сьогодні традиційний японський десерт моті являє собою щось середнє між морозивом і тістечком: в’язке та щільне рисове тісто, усередині якого ніжний збитий крем із різними наповнювачами. Цей десерт заведено зберігати замороженим, але перед подачею йому необхідно дати нагрітися до кімнатної температури.

Його можна підсмажити і їсти з норі, цукром або соєвим борошном. Можна відварити разом із локшиною або додати в піцу. Також моті готують на грилі. Ну і, звісно, з моті готують величезну кількість різноманітних солодощів.