Регулярне вживання біокефіра дозволяє як нормалізувати травлення, позбутися деяких неприємних явищ, викликаних дисбалансом бактерій у кишечнику (здуття, бурчання), а й значно поліпшити загальний стан здоров'я.
Біокефір – Вигляд кефіру, до якого додані спеціальні заквасувальні препарати прямого внесення: ацидофільні палички, термофільні та мезофільні стрептококи та біфідобактерії. Вся різниця між цими двома видами кефіру полягає в тому що біокефір містить біфідобактерії.
Нутриціолог зазначила, що індивідуальний підхід до вживання кефіру потрібен при деяких захворюваннях та станах ШКТ – при загостренні гастриту, гастродуоденіту, виразки шлунка. Кефір краще виключити деяким пацієнтам з висипом вугрів, хоч це і захворювання шкіри, як і інші молочні продукти, — заявила дієтолог.