Якщо говорити виключно про користь продукту, то зелена гречка, звичайно, у рейтингу стоятиме на першому місці. Всі мікро і макроелементи, що містяться в гречаній крупі, збережені в зеленому зерні повністю і в оптимальних обсягах.
Справа в тому, що рутин міститься в основному в оболонці зерна (тут його в 17 разів більше, ніж усередині ядра). І саме він дає цей зелений колір. Відповідно, чим темніше гречкатим менше в ній рутина. Виходить що зелена гречка справді корисніша.
Відварювання. Для того, щоб крупа не втратила всі корисні властивості, варити її потрібно не більше 20 хвилин. А краще скоротити цей час до 5-10 хвилин, а потім вимкнути вогонь і накрити кашу кришкою, загорнути рушником. У такій імпровізованій лазні залишити на 1-2 години.