Як зрозуміти зіпсувався апельсин чи ні?

Він має бути яскравим. Якщо шкірка має блідо-оранжевий або жовтуватий відтінок, трохи схожий на колір грейпфрута, то він може виявитися зеленим або висохлим. Наявність будь-яких плям свідчить про те, що плід зіпсований. Його вживати в їжу не можна.

Смачні та солодкі апельсини повинні бути соковитими, а тому і вагомими – вибирайте плоди важчими. Обов'язково понюхайте – стиглі плоди мають виразний аромат. Якщо знайдете апельсини з яскраво-вираженим пупком (верхівка плоду), то напевно такий плід буде смачним та солодким.

За смаковими якостями найбільше цінуються тонкошкірі, соковиті, великі та повноважні апельсини мальтійські, генуезькі, малагські та сицилійські, або мессинські. Окремі дерева мають велику — як у дуба — крону та живуть до 100-150 років; у врожайний рік вони можуть дати до 38 000 плодів.

Такий колір йому надає наявність антоціанів – пігментів, які досить часто зустрічаються в квітах і фруктах, але невластивих цитрусовим. Ступінь фарбування також залежить від температури, освітлення та сорту. Плід, як правило, менше апельсинамає ребристу поверхню і майже не містить кісточок.