Як зробити м'ясо за складом

Що входить до складу м'яса?

Переважна складова частина м'яса – м'язова тканина, до складу якої входять: волога (73-77%), білки (18-21%), ліпіди (1-3%), екстрактивні речовини (1,7-2% азотистих, 0,9-1,2% безазотистих), мінеральні речовини (0 ,8-1,0%).

Як приготувати м'ясо, щоб воно не було сухим?

Смажене м'ясо: що треба враховувати

  1. маринуйте м'ясо без солі, посолити краще наприкінці;
  2. не використовуйте занадто багато олії;
  3. викладайте м'ясо на добре розігріту сковороду із товстим дном;
  4. намагайтеся часто не перевертати (стейк перевертають лише 1 раз);
  5. не перетримайте на вогні.