Способи заготівлі зібраної смородини Щоб зберегти смородину Свіжою в зимову пору року існує три основні способи зберігання: сушіння; заморожування; перетирання з цукром. May 27, 2020
Як зберегти ягоди смородини у холодильнику довше? Чорна смородина може зберігатися у холодильнику у свіжому вигляді близько двох тижнів, практично не втрачаючи при цьому корисних якостей. Червона та біла – при температурі близько +1°С та високій вологості повітря – близько двох місяців.
Як і скільки зберігати Заморожена чорна смородина зберігається при температурі -18 ℃, термін придатності – до 12 місяців.
Заморожувати смородину краще порційно. Висипати частину ягід (500-600 г) у сухий контейнер і відправити в морозильну камеру (контейнер не закривати). Після повного заморожування ягоди залишаться розсипчастими. Для зручності зберігання заморожену чорну смородину можна пересипати у звичайні поліетиленові пакети.