Як зберігати ядерця волоського горіха?

Для захисту ядер від шкідників можна їх трохи припекти в духовій шафі або просмажити на сковороді 7-10 хвилин. Якщо плоди зберігатимуться тривалий час, то без прожарювання не обійтися. Горіхи, які будуть вжиті протягом 10 днів, обробці не піддаються.

Ідеальна тара для зберігання горіхів у шкаралупі – це утеплені ящики або стелажі в коморі. Головне – забезпечити горіхам хорошу вентиляцію і відсутність прямих сонячних променів. Також волоські горіхи можна зберігати в пластикових контейнерах і полотняних мішках. Термін зберігання в такому вигляді – 2 роки.

Очищений горіх зберігається 3-4 місяці, оброблений сіллю або цукром – удвічі менше. Варто пам’ятати, що краще зберігається висушений горіх, ніж сухий. Ідеальним середовищем зберігання є темне та прохолодне місце. Затарювати горішки варто в упаковку з натуральної тканини, наприклад, мішечки з джуту, льону чи бавовни.

Зберігати горіхи слід у герметичних пакетах, мішечках із лляних, бавовняних або джутових тканин у сухому й темному місці за кімнатної температури. Подрібнені горіхи зберігаються тільки в скляній тарі, на першій полиці холодильника і не більше 4 днів.