Як зберегти м’ясо без холодильника надовго?

Для зберігання м’ясо можна проварити. М’ясо залити водою, додати 5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Після того як воно охолоне, зберігати в щільно закритій тарі, в темному, прохолодному місці. Термін зберігання провареного м’яса не більше 48 годин.

Але щойно є якась температура, що перевищує абсолютний нуль, м’ясо починає псуватися. Якщо за кімнатної температури воно псується за два-три дні, то з а-12 градусів – за два-три місяці.

Як недовго можна зберігати сире м’ясо без холодильника: л солі та воду, варити протягом 3-4 хвилин, перекласти в тару, закрити та прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання – 2 доби); хрін, щавель або кропива – обмотати м’ясо рослинами, посипати сіллю, кожні 7-8 годин міняти листя (термін зберігання – 2 доби);