Для приготування вербового відвару необхідно столову ложку висушеної подрібненої кори прокип’ятити протягом півгодини у двох стандартних склянках води. Після кип’ятіння відвар необхідно процідити і, доливши кип’яченої води, довести об’єм відвару до початкового стану.Dec 16, 2013
Потрібно залити столову ложку подрібненої кори склянкою окропу і варити протягом 30 хвилин на водяній бані, процідити, довести до початкового об’єму, вживати по столовій ложці три-п’ять разів на день до їди. Ванни з верби доповнять лікувальну дію.
Для приготування відвару 1 чайну ложку кори висипають у 250 мл води й повільно доводять до кипіння. Приймають по 2 склянки на день. Для приготування настою кори верби слід залити 1 столову ложку сировини 2 склянками окропу і настояти в термосі.
Вона оберігає від злих духів, бід, нещасних випадків. Листя верби після ферментації випромінює запашний весняний запах, а на смак чай терпкий з гірчинкою…. Спосіб приготування:
- Обдайте заварний чайник окропом
- Насипте чай (1 ч.л. на чашку)
- Залийте окропом
- Дайте настоятися 5-7 хв
- Насолоджуйтеся