Як замаринувати товстолобика на оселедець?

У гарячу воду додати сіль, цукор і оцет. Добре перемішати маринад і трохи остудити. У каструлю з підготовленим товстолобиком влити маринад, олію, додати перець і лавровий лист. Перемішати, щоб маринад рівномірно розподілився і дати йому повністю охолонути.

Залиште рибу солитися на добу. Чим більше риба солитиметься, тим солонішою стане. Приємного вам апетиту. Буду рада, якщо цей рецепт засолювання товстолобика в домашніх умовах вам сподобався і стане в пригоді.

На сковороді добре розігріти олію, потім викласти шматочки риби. Смажити кожен шматочок товстолобика по 4-5 хвилин з кожного боку (до золотистої скоринки). Вогонь не має бути сильним, інакше рибка всередині залишиться сирою. Готуємо рибу на середньому вогні, щоб вийшла золотиста скоринка.

Корисний товстолобик і за гіпертонічної хвороби, подагри, цукрового діабету та ревматизму. Воно рекомендується навіть для дієтичного та лікувального харчування, дозволено в разі захворювань шлунково-кишкового тракту. Страви з товстолобика знижують рівень холестерину в крові, містять вітаміни групи В, А, Е і С.