1:396:30Suggested clip 47 secondsЯк солити язя – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як в’ялити рибу в духовці
- Тушку натерти сіллю і приправами.
- Поставити під гніт на 48 годин.
- Ретельно промити і просушити просолену рибу.
- Викласти рибну тушку на деко.
- Помістити в розігріту до 40 градусів духовку на 2 години.
- Після закінчення зазначеного часу рибу дістати й охолодити.
Уникнути опісторхозу допоможе варіння риби не менше 15 хвилин або смаження 20 хвилин, обов’язково в олії та в розпластаному вигляді. Солити дрібну рибу варто 14 днів, велику, довжиною понад 25 см, – 40 днів. На кожні 10 кг риби слід використовувати 2 кг солі.