Як розвести свіжі дріжджі?

Дріжджі кришуватимуться в теплу воду, не вище 40 градусів і потім до них додають трохи цукру із загальної кількості інгредієнтів, які потрібні для тесту.. Можна також додати 1-2 столові ложки борошна, також із загальної кількості, але це необов'язково. May 5, 2022

З пресованих слід приготувати суспензію (на 1 частину дріжджів 3 – 4 частини теплої води температурою 35 – 38 ° С), а потім влити її в заміс тесту. Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації.

Здобне тісто 1 літр рідких продуктів = до 200 г пресованих дріжджів.

Стандартні норми введення в борошно: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів