Як роблять твердий сир?

Загальний принцип виготовлення сиру, Як правило, однаковий: готується молоко, використовується сичужний фермент, збирається сирна маса, проціджується, розмішується, нагрівається; потім відбувається посолка та дозрівання сиру. У деякі сири додається цвіль або бактерії.

Справжній сир готують із молока – цілісного, сухого, сухого знежиреного. Також використовується пахта, сироватка та інші молочні інгредієнти. Щоб приготувати один кілограм сиру жирністю 50%, потрібно від 5 до 15 літрів молока залежно від його жирності, від рецептури сиру, від способу його сквашування і таке інше.

Сир починається із молока. Причому молоко може бути і коров'ячим, і овечим, і козячим. Головне, щоб воно було свіжим та якісним. Молоко проходить найсуворіший контроль якості, у тому числі на хімічний склад.