Як приготувати тріску для самогону?

На 1 літр самогону достатньо 2-4 грами дубової тріски. Час наполягання можна визначити самостійно. Зазвичай достатньо трьох тижнів, щоб напій набув ефекту бочки.

Дубова тріска містить багато танінів, здатних зіпсувати напій. Для того щоб їх позбутися дубову тріску необхідно вимочити. Зробити це можна в окропі, змінюючи воду кілька разів. Для прискорення процесу при першому кип'ятінні можна скористатися харчовою содою (приблизно чайна ложка на літр води).

Тому якщо хочете отримати м'який смак та легкий аромат напою, використовуйте тріску середнього випалу. Для більш насиченого смаку та темного кольору підійде тріска з сильним випалом. Тріска потрібно вимочувати протягом однієї доби, 4 рази змінюючи воду через однакові проміжки часу.