Спосіб 1
- Відріжте голову разом із грудними плавцями.
- Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
- Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
- Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
- Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
- Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.
6 Mar 2017
— Для дозрівання, тобто розм'якшення кісток у філе оселедця, ми не використовуємо небезпечні хімікати. Кістки у рибі розм'якшуються під впливом лимонної кислоти, для цих цілей використовують також молочну та оцтову кислоти, — розвінчує популярний нині міф про небезпечну хімічну обробку оселедця Світлана Каліннікова.
Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми видалили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні. кісточки, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.