Як прибрати кістки із оселедця для салату?

Спосіб 1

  1. Відріжте голову разом із грудними плавцями.
  2. Розріжте ножем або кухонними ножицями черевце. Випатрайте рибу. …
  3. Зробіть надріз уздовж спинки: від голови до хвоста. …
  4. Обережно зніміть шкіру, починаючи з голови. …
  5. Пальцями проведіть уздовж хребта, намагаючись відокремити його. …
  6. Видаліть дрібні, що залишилися. кістки пінцетом.

6 Mar 2017

— Для дозрівання, тобто розм'якшення кісток у філе оселедця, ми не використовуємо небезпечні хімікати. Кістки у рибі розм'якшуються під впливом лимонної кислоти, для цих цілей використовують також молочну та оцтову кислоти, — розвінчує популярний нині міф про небезпечну хімічну обробку оселедця Світлана Каліннікова.

Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми видалили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні. кісточки, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.