Як правильно заварювати коріандр?

Насіння кладемо в склянку і заливаємо окропом. Накрити кришкою та запарити протягом 20 хвилин. Охолоджений настій проціджуємо і п'ємо. Приймати двічі на день по півсклянки, але не більше трьох днів.

рекомендують пити по чайній ложці 3 десь у день при алергіях, шкірних висипаннях – [13, з. 282]. Сучасна наукова медицина, хоча не так широко використовує коріандр з лікувальною метою, визначила низку його корисних властивостей. Екстракти трави, насіння коріандру мають виражену антиоксидантну активність – [33, р.

У кулінарії знаходять застосування і насіння, і коріння, і зелень коріандру, відома також під назвою кінза. Насінням коріандру ароматизують лікери, в сушеному та подрібненому вигляді їх додають у випічку та кондитерські вироби, супи, ковбаси (наприклад, тюрингські), сири, м'ясні та рибні страви, салати.

Коріандр з давніх-давен широко використовується при застудах, особливо при хронічному кашлі і плевритах. Для приготування настою треба 1 ст. ложку подрібненого насіння (за їх відсутності можна і зелені) залити 1 склянкою окропу, настояти 15 хвилин. Приймати по 0,3 склянки 4 десь у день 30 хвилин до їжі.