Як правильно варити гриби шиїтаке?

Залийте водою так, щоб вона повністю покрила гриби, проваріть протягом півгодини і залиште у воді, в якій їх варили, не менше ніж на 8 годин. Краще робити це на ніч, щоб шиїтаке не були жорсткими. Зцідіть воду, злегка віджимаючи гриби, але не виливайте її – це чудова основа для супів, соусів, рагу.

Короля лікарських грибів, шиїтаке, потрібно варити в 3-4 хвилини в невеликій кількості води (на 1 кг грибів потрібно лише 200 мл води).

Шіїтаке потрібні в промисловості краси. Їхній екстракт допомагає боротися з акне, зморшками, пігментацією. Оздоровлення клітин печінки та підшлункової залози. Компоненти грибів корисні для боротьби із гепатитом.

Підготовка сушених та заморожених шиїтаке Сушені гриби слід попередньо розмочити, для цього можна просто залити їх теплою водою і залишити на 2-3 години або на ніч.