Як правильно солити чорні грузді?

На дно ємності, в якій будуть солитись гриби, розподілити трохи солі, укласти зелень. На шар зелені розподілити підготовлені грузді, посипати їх сіллю, додати горошини перцю та пластини часнику. Чергувати шари зелені та чорних груздів, просолюючи кожен грибний шар, поки гриби не закінчаться.

перед засолювання гарячим способом – 10-15 хвилин (якщо спосіб холодний, варити не потрібно); перед маринуванням – 15 хвилин і довше в залежності від рецепту; перед обсмажування – 15-20 хвилин; перед заморожуванням – 5-10 хвилин.

Грузді в процесі засолювання пускають власний сік і завдяки гніту вони повністю покриті соком. Так солимо грузді не менше 45 – днів. Після закінчення дано терміну їх можна сміливо використовувати у будь-якій кількості.