Як правильно пити свіжу шипшину?

На водяній бані найкраще заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.

Найчастіше заварюють сушені ягоди. Але свіжі теж придатні для цього, при цьому спосіб приготування настою не відрізняється.

Пропорції Щоб заварити шипшина у термосі, знадобиться шипшина з розрахунку 1 столова ложка ягід на 1 літр води. Налийте в термос окріп на 2-3 хвилини і злийте воду – прогріта колба довше збереже гарячий напій.