Як правильно пити ряжанку?

Випити трохи ряжанки варто в разі переїдання – через якийсь час в організмі відчується легкість. Рекомендується пити ряжанку на ніч – у ній міститься велика кількість калорій і поживних речовин, що дасть змогу зберегти відчуття ситості до ранку.Mar 22, 2017

Перш за все, ряжанку варто з обережністю вживати людям, які мають надмірну вагу. Річ у тім, що продукт є досить калорійним, тому перевищувати норму в 100-150 мл на день не бажано.

Зрозуміло, ряжанку не можна пити і в разі непереносимості молочних продуктів. Велика кількість кальцію, що міститься в ряжанці, може згубно позначитися на стані здоров’я тих, хто зазнає порушення обміну кальцію в організмі. У цьому разі вживати продукт потрібно з обережністю, після консультації лікаря.

Ряжанка набагато корисніша за молоко і кефір, якщо її приготували за правильною рецептурою з топленого молока. Дослідники підтвердили вміст у ній великої кількості корисних бактерій. У багатьох випадках, зазначили російські вчені, ряжанка є хорошою альтернативою іншим молочно-кислим продуктам.