Як правильно підносити ложку до рота?

Ложку тримають між великим та вказівним пальцем, причому її ручка злегка впирається у середній палець. До рота її підносять трохи навскіс (не боком) і в рот її не засовують. Ложку наповнюють настільки, щоб її можна було донести до рота, не проливши не краплі.

Ложку кладуть з правого боку, шульги можуть її перекласти і є лівою рукою. Спершу необхідно згадати основні норми поведінки за столом: Сидять рівно, спину тримають прямо. Ложку підносять до роті, а не навпаки.

Ложку тримають у правій руці, у такий же спосіб, як і вилку. Їжу потрібно їсти з бічний сторони ложки, її ніколи не підносять до рота під прямим кутом! Важливо!

Як тримати столові прилади Зазвичай ложку та вилку тримають горизонтально, балансуючи їх між першим суглобом середнього пальця та кінчиком вказівного пальця, тоді як великий палець утримує ручку.