Як правильно харчуватись після 60 років?

Літнім людям після 70 років рекомендується знизити калорійність страв. Добова норма калорій для чоловіків повинна становити 2 200 ккал, для жінок – 2 000. Що стосується режиму, то людям похилого віку після 60 років бажано розподілити прийоми їжі на 4-5 разів з урахуванням добової калорійності..Jul 23, 2016

Вуглеводи та харчові волокна в харчуванні людей похилого віку Перевагу слід віддавати фруктам, ягодам і меду, де цукор представлений у вигляді фруктози. Винятково важливо для осіб похилого віку вживати зернові, овочі та фрукти, які містять харчові волокна.

Тому чудовою ідеєю корисного сніданку можуть стати звичайне варене яйце, яєчня чи омлет. У яйцях багато вітаміну D, який сприяє легкому засвоєнню кальцію, теж необхідного людям у віці. Регулярне їх споживання може знизити ризик розвитку захворювань кістково-м'язової системи.

Після 60 років сир особливо корисний. Знижується щільність кісткової тканини, особливо у жінок, відбувається вимивання кальцію з організму, випадають зуби, ламаються волосся і нігті, зміни торкаються всіх основних життєвих систем літнього організму.