Як правильно їсти селеру?

Селеру можна їсти сирою – так аромат кореня селери (бульба селери) сильніше розкривається. Селеру їдять сирою в найрізноманітніших салатах, наприклад, разом із морквою. Вона також особливо смачна в поєднанні з фруктами, такими як яблука, груші, ананаси, мандарини, виноград, а також у соках і смузі.

Ця рослина допомагає нормалізувати тиск, зміцнити кістки, контролювати рівень холестерину в крові завдяки вмісту фталідів, а також здатна запобігти багатьом захворюванням. Селера має протизапальну дію. Саме тому вона корисна в разі артриту, артрозу та ревматизму.

Від неї слід відмовитися людям, які страждають на тромбофлебіт, варикоз, схильність до кровотеч, оскільки вона має здатність розширювати судинні стінки. Також його небажано вживати жінкам-годувальницям і під час вагітності, особливо в останньому триместрі.