Як правильно їсти дуріан?

Між часточками чітко видно шви, якими можна легко розрізати дуріан. Коли в місцях усі стики будуть глибокі надрізи, фрукт почне розділятися на частини. При розрізанні треба постаратися не розрізати м'якоть дуріана. Вживати м'якуш рекомендується ложкою, щоб на руках не залишався неприємний запах.

Дуріан схожий на величезну шишку з шипами, всередині якої ховається ніжна кремоподібна м'якоть жовтого кольору, схожа на вершкове масло, що підтанула. кісточками всередині. Кісточки можна їсти.

Щоб спробувати фрукт, його потрібно розрізати ножем, на місці, так званих «природних швів». Розріз ножа має бути досить глибокий, близько 9 см. Далі руками тримаючись біля шва, потрібно розламати фрукт навпіл, потім слід вилучити всю м'якоть за допомогою ножа чи ложки.