Як охолодити вино до 10 градусів?

Комбінуйте лід і воду у винному кулері або винному відерці/звичайному відрі. Крижана вода забезпечує повноцінний контакт із пляшкою вина та охолоджує його більш ефективно. Намагайтеся охолоджувати вино заздалегідь: вранці перед запланованою вечіркою, або в ніч перед денним заходом.

Порада від команди кухарів та кулінарних редакторів America's Test Kitchen: намочіть кухонний рушник у холодній воді, оберніть їм пляшку вина і в такому вигляді відправте в холодильник (у морозилку вина відправляти не радять). Ідеальна температура для білого вина – приблизно 10 °C, для червоного – близько 18 °C.

Червоне: 10-18 °С. Кращий спосіб охолодити вино — поставити його у цебро з льодом. Щоб охолонути з 20 °C до 8 °C, вину потрібно 10-15 хвилин. Також можна поставити пляшку в холодильну камеру, але не більше ніж на 30-40 хвилин.