Як називається вірменське в'ялене м'ясо?

Апухт – Вірменська назва бастурми, в'яленої вирізки (найчастіше яловичини). Приготувати апухт вдома не так складно, скільки довго.

Якщо коротко описати процес приготування бастурми в домашніх умовах, то це засолювання м'яса у пряному маринаді, обвалювання його в спеціях і в'ялення – всі етапи займають 2-4 тижні і вимагають не тільки майстерності, а й терпіння. Бастурму додають у яєчні та омлети, в салати та начинки для лаваша.

Гуанчіалі (Guanciale) – в'ялене м'ясоз свинячих щік (guanciale di maiale). Їх натирають сіллю, цукром та спеціями (чорний та червоний перець, чебрець, фенхель, часник). Дозріває гуанчіалі близько 3-х тижнів.

Пеммікан (сушене м'ясо по індіанськи) і в'ялене м'ясо.