Як називається сокира м'ясника?

Кухарська сокира, сокира м'ясника (сікач) – важка гостра сокира з короткою ручкою.

Сокира для рубки м'яса або сокира м'ясника застосовується для професійної обробки м'яса на колоді в м'ясних цехах та торгових точках. Кована знову сокири виготовляється із спеціальної пружинної сталі марки 60Г. Сокирка виконана з твердих порід дерева і оброблена вологостійким лакофарбовим покриттям.

Ніж м'ясника (Butcher knife) або Бутчер (жарг., від англ. butcher – м'ясник) – найбільш імовірно, будь-який ніж м'ясника, оскільки складно зробити однозначну класифікацію. З одного боку ножем м'ясника можна назвати будь-який ніж для м'яса.

При покупці сокири зверніть увагу на заточення, для м'яса вона повинна бути не рівним конусом, а мати трохи округлу форму, з невеликим гострим кутом. У цьому випадку залізо проникатиме в тіло навіть із тупим лезом, кістки під ним без проблем ламатимуться, а м'ясо легко різатись.