Як називається горілка у Франції?

На відміну від коньяку, горілка у Франції спочатку з'явилася виготовлення настоянок на травах. Пізніше з'явилася і «звичайна» французька горілка – з насиченим смаком та м'яким ароматом, але багато напоїв, як і раніше, виготовляються з використанням фруктів (часто цитрусових), ягід та спецій (найчастіше перцю чи анісу).

Сьогодні рейтинг найвідоміших коньячних виробників у країні очолюють Hennessy, Augier, Martell, Courvoisier, Camus, Braastad, Rémy Martin, Bache-Gabrielsen. Такі імениті спиртні напої Франції коштують від 30€ за пляшку, а ціна деяких елітних марок у багато разів перевищує вартість 150-200€.

Франція відома не тільки своїми винами, але також і своїми горілками (Коньяк, Арманіяк, Кальвадос, Абсент, О-де-ві) та лікерами, що завжди виробляються за традиційними рецептами.