Як можна перевірити якість силосу?

Кількість сухої речовини – Важливий показник якості силосу. Якщо шар розсипається одразу, це свідчить про вміст сухої речовини на рівні понад 40%. Потрібно намагатися заготовляти силос із великим вмістом сухої речовини, наскільки це можливо.22-Jun-2018

Нормальна температура силосу становить близько 15°С. За більш високих температур потрібно постійно перевіряти, чи справді це залишкове тепло після заготівлі.

У сухій речовині кукурудзяної силосу міститься лише 8–10% сирого протеїну (потреба корів у ньому – 16-18% у перерахунку на суху речовину раціону).

Кукурудзяний силос має містити 30-35% сухої речовини та від 17 до 21% сирої клітковини на кг сухої речовини. Особливо важливо звертати увагу на вміст крохмалю та його швидкість розщеплення: що більш стигле зерно, то більша частина стійкого крохмалю.