Як лікуватися ріпою?

Ріпа має протигрибкові та антибактеріальні властивості. У ній є рослинний антибіотик, що затримує ріст деяких грибків, а також лізоцим – речовина з антимікробною активністю. Ріпа має відмінний смак і є низькокалорійним продуктом.

Її їдять у свіжому, вареному, смаженому, запеченому вигляді, сушать та солять. Смак у коренеплоду інтенсивний, солодкий, із гострими нотками. Ріпа поєднується з олією, яблуками, морквою, сметаною, вершками, медом, зеленню. З ріпи готують запіканки, гарніри, пюре, супи.

Незважаючи на те, що страви з ріпи мають певну користь, все-таки існують протипоказання. Від вживання варто відмовитися при: гастриті, гепатиті, холецистит, ентероколіті, виразці шлунка. Людям, які страждають від метеоризму, варто знати, що сирий коренеплід викликає здуття живота.