Як довго варити м'ясо лося?

3 години Варіть лосятину протягом 3 годин. Якщо шматки м'яса вийшли не дуже великими, час приготування можна скоротити до 2 годин 30 хвилинале не менше. В кінці варіння додайте сіль та лавровий лист. Дуже важливо не пересолити м'ясооскільки в ньому міститься досить багато власних солей.

Навіщо вимочують м'ясо Народна чутка рекомендує вимочувати м'ясо для того, щоб відбити сторонні запахи. Вважається що м'ясо диких тварин погано пахне, і готувати одразу його не можна. Тривале перебування з водою видаляє кров та гематоми. М'ясо мочать дві доби, змінюючи воду кожні 3 години.

М'ясо лося потрібне попередньо вимочити у холодній воді протягом 6-10 годин, змінюючи воду. Нарізати великими шматками, добре вимити.