Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, тому що оптимальний температурний діапазон: ві д-2°C до 0°C, щоб зберегти рибу та морепродукти. З цієї причини у звичайних холодильниках риба залишатиметься свіжою день, відповідно її можна буде зберігати тільки протягом одного дня.
Без охолодження свіжа риба псується через кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, яка пролежала кілька днів, не рекомендується.
Свіжу рибу, не розібрану, слід зберігати за температури від нульової до +2. Патрана риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5. У сумці-холодильнику можна тільки перевозити рибу. Копчення – це термічна обробка, яка не допускає тривалого зберігання продукту.
Термін зберігання замороженої в холодильнику риби
Продукт | t повітря, °C | Терміни зберігання риби |
---|---|---|
Риба гарячого копчення заморожена | ві д-10 д о-12 | 21 доба. |
-18 | 30 діб | |
Риба холодного копчення, баликові вироби | від 0 до +4 | 3 діб. |
від 0 д о-2 | 7 діб. |