Як довго можна зберігати свіжу рибу в холодильнику?

Однак температура +5°C у звичайних холодильниках не підходить для зберігання, тому що оптимальний температурний діапазон: ві д-2°C до 0°C, щоб зберегти рибу та морепродукти. З цієї причини у звичайних холодильниках риба залишатиметься свіжою день, відповідно її можна буде зберігати тільки протягом одного дня.

Без охолодження свіжа риба псується через кілька годин, при охолодженні її можна зберегти протягом 1-2 днів, після чого потрібно приготувати або викинути. Заморожувати рибу, яка пролежала кілька днів, не рекомендується.

Свіжу рибу, не розібрану, слід зберігати за температури від нульової до +2. Патрана риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5. У сумці-холодильнику можна тільки перевозити рибу. Копчення – це термічна обробка, яка не допускає тривалого зберігання продукту.

Термін зберігання замороженої в холодильнику риби

Продуктt повітря, °CТерміни зберігання риби
Риба гарячого копчення замороженаві д-10 д о-1221 доба.
-1830 діб
Риба холодного копчення, баликові виробивід 0 до +43 діб.
від 0 д о-27 діб.