Як довго може тинятися вино?

У середньому будь-яке фруктове (виноградне, вишневе, яблучне, сливове) вино бродить 20-45 днів, іноді потрібно до 65 днів.Mar 4, 2017

Все залежить від технології виготовлення. Якщо для зброджування білих вин достатньо 1,5 місяців, то алкогольна ферментація червоних вин закінчиться десь через 12 тижнів.

Щоб припинити бродіння, потрібно зняти вино з осаду та закріпити спиртом (бажано виноградним дистилятом) або горілкою до концентрації 16%. Якщо Початкова цукристість сировини невідома, розрахувати природну міцність, отриману шляхом бродіння, не вийде. У цьому випадку додають 10-15% спирту від обсягу вина.

Тривалість витримки на меззі може становити від пари-трійки доби до 3-4 тижнів – на розсуд винороба. Якщо перетримати вино на меззі, Воно вийде зайво жорстким, в'язким і навіть, можливо, гіркуватим.