Як дізнатися що готовий напій з чайного гриба

У банку поміщають гриб, чисту дистильовану воду і трохи цукру, через 5-10 днів напій буде готовий. Він повинен бути кисло-солодким на смак. У день допустимо випивати до 2 склянок охолодженого напою з квасного гриба.

Заваріть звичайний чай, який ви любите, та додайте цукор на свій смак. Покладіть гриб у банку та залийте чаєм кімнатної температури. Накрийте банку марлею та поставте у темне тепле місце. За 2-5 днів комбуча буде готова.

Як виростити чайний гриб в домашніх умовах

  1. заварити міцний чай – в 0.5 води, висипати 5-6 ч. л заварки і 5-7 ст. л цукру;
  2. настоювати його 15-20 хвилин;
  3. процідити і остудити напій;
  4. перелити його у велику ємність, накрити її шматком марлі або бавовняної тканини;
  5. зберігати в теплому місці при температурі 20-23 °С.

Чайний гриб краще пити окремо від їжі з інтервалом в 1-3 години. Також цей напій можна вживати через годину-півтори після їжі.

Як наголошується в дослідженні, опублікованому в Beverages, в процесі ферментації чайного гриба утворюються кислоти, такі як оцтова кислота. Це та ж кислота, яка міститься в оцті, і надає чайному грибу пікантний смак. Виділення оцтової кислоти в процесі ферментації знижує рівень pH напою, роблячи його кислим.

Чайний квас п'ють процідженим через щільне сито або кілька шарів марлі. Частота використання комбучі не повинна перевищувати 3-4 разів на добу, інакше можлива діарея або алергічна реакція організму. Оскільки чайний гриб – це напій бродіння, його краще не пити натщесерце.





1 Як зрозуміти, що комбуча готова? 2 Скільки днів готується напій із чайного гриба? 3 Де верх і низ у чайного гриба? 4 Скільки потрібно цукру на 1 літр чайного гриба?