Як бути, якщо немає кондитерського шприца?

Щільний целофановий пакет Залийте крем у пакет, щільно зав'яжіть його ниткою, мотузкою або надягніть гумку для волосся. Зріжте край під кутом ножицями та обережно видавіть вміст пакета на ваш кондитерський виріб. Чим менший отвір у пакеті, тим тоншою вийде смуга крему.

Замінити кондитерський мішок можна кондитерським шприцем. Але найпростіша і завжди доступна заміна – Пергамент або поліетиленовий пакет. Аркуш пергаменту потрібно згорнути у вигляді конвертика, а потім наповнити його тістом або кремом.

Потрібно кінчиком кондитерського мішка зробити до еклері три невеликі дірочки. А потім рівномірно та щільно наповнити еклер кремом, починаючи з крайніх дірочок. Тоді всередині не залишиться жодних порожнеч та повітря. Начебто нічого складного.

Зробити кондитерський мішок у домашніх умовах можна з підручних засобів, які є в будинку. Візьміть канцелярський файл чи целофановий пакет. Наповніть кремом, міцно зав'яжіть, потім відріжте ножицями нижній куточок. Кондитерський мішок з пакета готовий.