У чому зберігати курагу та чорнослив?

Для зберігання сухофруктів використовуються скляні банки, тканинні мішки, вакуумні судини, дерев'яні коробочки та керамічний посуд. Скляні банки – надійно захищають сухофрукти від вологи, комах та сторонніх ароматів. Ідеально підходять для зберігання різноманітних продуктів.

Зберігати в целофанових (не поліетиленових!) чи паперових пакетах без жодного побоювання можна, можливо фініки та інжир, але не чорнослив та курагу – для цих сухофруктів найкраще підійдуть вакуумні контейнери із пластику. Інжир, фініки люблять паперове впакування.

Сухофрукти не люблять вологу і тепло, тому вони повинні бути в сухому і досить прохолодному приміщенні. Краще всього для зберігання фруктів і ягід підійде комора або горище. Тільки за таких умов сушені продукти збережуть усі свої корисні властивості на тривалий час.