У чому різниця між смузі та молочним коктейлем?

Примітно, що у складі смузі немає цукру – штучні підсолоджувачі не додаються. Колір напою насичений і яскравий, смак більш кислуватий. Коктейль по суті є сумішшю різних компонентів, а по консистенції в будь-якому випадку більш рідкий і легкий, ніж смузі.

Тут якраз, у відмінність від смузі, основою є йогурт, до якого додають воду. Крім йогурту, Головними його компонентами є: сіль; цукровий пісок (у смузі його точно не повинно бути, тому що фруктових рецептів зі швидкими вуглеводами більш ніж достатньо);

Смузі. На початку сімдесятих років у США з'явилося перше кафе «здорового харчування», в якому готували напій незвичайного складу та консистенції: масу із фруктів, овочів або їх комбінації перемелювали у блендері, іноді додавали молоко, йогурт чи сік. Назвали цей напій «смузі» від англійської smoothie.