У чому різниця між китайською та пекінською капустою?

Китайська капуста – гірчична, або пак-чою. Батьківщина цих двох видів – Китай. Вони близькі родичі, але відрізняються зовнішнім виглядом та деякими особливостями, – Розповіла Галина. Пекінська капуста має дуже ніжне, цілісне, сидяче листя з зморшкуватою здутою листовою пластинкою, висотою 15-35 см. Jan 23, 2017

Відмінність пекінської від китайської капусти Для багатьох немає різниці пекінська або китайська капуста… Багато хто її називає як уже звикли. Насправді китайська відрізняється від пекінської тим, що вона має грубіший черешок.

Пекінська капуста багата на вміст вітаміну С і всієї групи вітамінів В. Найчастіше в кулінарії її використовують для салатів та гарнірів, а у стравах Південно-Східної Азії у складі овочів для приготування страв на відкритому вогні у вічі. Але по-справжньому прославилася пекінська капуста завдяки корейській страві кімчі.

У її листах та качанах містяться вітаміни А, РР, В, багато заліза, міді, селену. Аскорбінової кислоти в овочі приблизно в 5 разів більше, ніж у салатному листі, причому в процесі теплової обробки вона не руйнується і зберігається майже в попередньому обсязі. Свіже листя продукту включає близько 95% води.