Лейцин, ізолейцин та валін містяться у м'ясі, птиці, сирі, горіхах, рибі, яйцях, молоці, соєвих білках, печених бобах, цілісній пшениці, коричневому рисі, мигдалі, бразильських горіхах, насінні гарбуза, нуті, кешью, сочевиці та кукурудзі.
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ АМІНОКИСЛОТИ ЛЕЙЦИН:
Назва продукту | Зміст лейцину у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Арахіс | 1763 мг | 35% |
Квасоля (зерно) | 1740 мг | 35% |
Горбуша | 1710 мг | 34% |
Горох (лущений) | 1650 мг | 33% |
•12 Oct 2017
Лейцин – Незамінна амінокислота, що відноситься до трьох розгалужених амінокислот. Діючи разом, вони захищають м'язові тканини та є джерелами енергії, а також сприяють відновленню кісток, шкіри, м'язів, тому їх прийом часто рекомендують у відновлювальний період після травм та операцій.