У чому міститься амінокислота лейцин?

Лейцин, ізолейцин та валін містяться у м'ясі, птиці, сирі, горіхах, рибі, яйцях, молоці, соєвих білках, печених бобах, цілісній пшениці, коричневому рисі, мигдалі, бразильських горіхах, насінні гарбуза, нуті, кешью, сочевиці та кукурудзі.

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ЗМІСТ АМІНОКИСЛОТИ ЛЕЙЦИН:

Назва продуктуЗміст лейцину у 100грВідсоток добової потреби
Арахіс1763 мг35%
Квасоля (зерно)1740 мг35%
Горбуша1710 мг34%
Горох (лущений)1650 мг33%

•12 Oct 2017

Лейцин – Незамінна амінокислота, що відноситься до трьох розгалужених амінокислот. Діючи разом, вони захищають м'язові тканини та є джерелами енергії, а також сприяють відновленню кісток, шкіри, м'язів, тому їх прийом часто рекомендують у відновлювальний період після травм та операцій.