Скільки калорій у бджолиному пилку

вуглеводи – 47% жири – 3% калорійність – 250-260 ккал / 100 г

Денну дозу (1 столова ложка для дорослих і 1 чайна ложка для дітей до 12 років) краще приймати 1–2 рази на день, натще, незадовго до їжі чи під час їжі, змішуючи її з медом і запиваючи теплою водою.

Бджолиний пилок – найбагатше джерело вітамінів і насамперед, вітамінів А, Е, С, містить велику кількість вітамінів групи В, а також вітамінів D, P, PP, К. Багато в пилку фітогормонів і речовин з антибактеріальною дією. У пилку також знайдений ряд ферментів, що відіграють важливу роль у процесах обміну речовин.

Для оптимального ефекту приймати варто по 1-2 чайні ложки на добу дорослій людині, у 2 рази менше дітям у віці до 13 років, а підліткам рекомендовано 0,5-1,5 ч. л. на день. Маленьким діткам до 3 років його прийом не показаний, бо може нашкодити.

Вважається, що бджолиний пилок має велику кількість переваг, таких як покращення функцій імунної системи, зменшення симптомів ПМС, зниження факторів ризику серцево-судинних захворювань і підвищення функцій печінки.





Пилок має у своєму складі жири, білки та вуглеводи, різні вітаміни, мікроелементи та інші корисні для людини речовини. У ній міститься: цукрів – 18%, жирів – 3,33%, білків – 24,06%, мінеральних …