Навіщо занюхують горілку?

Міцний спиртний напій викликає подразнення у слизовій горлі. Тому людина інстинктивно намагається вдихнути ковток повітря, щоб зменшити печіння. Однак просто ковтнути повітря може бути неприємно, оскільки аромат горілки залишиться. Тому занюхують чимось, що добре пахне. 11 жовтня 2019

Іноді у селах занюхують горілку свіжим житнім хлібом, щоб перевірити свій стан. Пити можна доти, доки відчувається аромат хліба. Якщо ж людина перестала вловлювати запах, то вона вважається п'яною. Не можна сказати, що це точний метод перевірки, але все-таки має право на існування.

Вважається, що алкоголь підвищує апетит, підбадьорює та збуджує, підвищує настрій, робить спілкування більш жвавим. Тому спиртне приймають, щоб зняти втому, нездужання і підвищити собі настрій у компанії та на святах.

Горілку краще пити із 50-ти грамових чарок залпом. Спочатку потрібно глибоко видихнути, потім зробити ковток наступного вдиху. Після цього знову глибоко видихнути, позбавляючись пари спирту, і піднести до носа шматочок ароматного хліба щоб «занюхати» випите.