Навіщо сіяти лободу?

Значення лободи Перемелене молоде листя, пагони та насіння додавали в житнє борошно при випіканні хліба, листя та пагони їли як салат, додавали до супу. До XIX століття лободи спеціально розлучалися, нею засівали великі ділянки поряд із злаками. Рослина не сильно схильна до посухи.

Користь і шкода лободи. Ви тільки вдумайтеся, в ній міститься 30% рослинного білка, 40% клітковини, вітамін Е, С, калій, рутин, залізо, безліч мінеральних солей, каротин, ефірні олії, сімнадцять амінокислот, у насінні містяться фосфоліпіди.

Лебідь вибирає сольові відкладення із ґрунту. Тому ця рослина найчастіше застосовується для того, щоб зменшити засоленість земель. Бур'ян має міцну кореневу систему, з якої ростуть додаткові пагони. Їх поширення швидко призводить до виникнення нових рослин та їх подальшого цвітіння.